ČOV bude spolupracovat s Poláky

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Český a Polský olympijský výbor uzavřely memorandum o spolupráci. Týká se například vzájemné výměny zkušeností a odborných znalostí vztahujících se olympijským hrám, zahraniční politiky anebo sportu pro všechny. Dohodu podepsal předseda ČOV Jiří Kejval v Praze se svým polským protějškem Andrzejem Kraśnickim.

S průběhem dvoudenního jednání v české metropoli jsou obě strany spokojeny. „Naše polské kolegy zaujal projekt Olympijského parku Soči – Letná, v němž letos v únoru sportovalo skoro půl milionu Čechů. Je to známka toho, že všichni nehledě na hranice přemýšlíme, jak co nejvíce propagovat zdravý životní styl,“ řekl Jiří Kejval, kterého Andrzej Kraśnicki pozval na oslavu 95. výročí Polského olympijského výboru.

Memorandum o spolupráci platí ode dne podpisu na dobu neurčitou a může být kteroukoliv stranou vypovězeno bez uvedení důvodu.

„Udělali jsme další krok ve sportovní diplomacii, kdy národní olympijské výbory demonstrují, že chtějí jít stejnou cestou. Po návštěvě britského olympijského výboru zavítal do Prahy další silný národní výbor a návštěvy dalších se připravují“ podotkl předseda Komise mezinárodních vztahů ČOV Roman Kumpošt.

líbil se ti článek?