Děti podpořené nadací sportovaly v loděnici v Brandýse

Olympijská nadace
Olympijská nadace
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Děti podpořené Českou olympijskou nadací se o víkendu zúčastnily mezinárodní veslařské regaty v Brandýse nad Labem. Trojnásobný mistr světa, skifař Ondřej Synek, pro mladé sportovce připravil v tamní loděnici KV Kondor program, během něhož si užili veslařský trenažér i jízdu na koloběžkách s Davidem Svobodou.

„Pro děti, které se s veslováním ještě nikdy nesetkaly, jsou veslařské lodě takhle naživo zase něco jiného. Vžijí se do závodní atmosféry a myslím, že je to pro ně dobrá motivace,“ řekl patron nadace Ondřej Synek.

Návštěva loděnice nebyla jenom inspirací, ale pro malé sportovce také školou. Poznali totiž, jak tvrdá je příprava vrcholového sportovce: „Musí moc trénovat, jezdit každý den asi tak deset kilometrů.“

Děti si vyzkoušely veslařský trenažér, v rámci akce se ještě projely s dalším patronem a zároveň olympijským medailistou v moderním pětiboji Davidem Svobodou na koloběžkách podél Labe. „Mně se tady moc líbí a trochu se za to stydím, ale jsme zde úplně poprvé. Strašně se těším, že budu s dětmi fandit a koukat na závody,“ přiznal Svoboda.

Fotografie najdete na webu České olympijské nadace.

Česká olympijská nadace chystá pro děti další akci už 20. září, kdy se půjdou podívat na bruslařskou show Jen počkej zajíci s Tomášem Vernerem.

líbil se ti článek?