Nanking 2014: České výsledky třetího dne

YOG 2014
YOG 2014
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

V plaveckém bazénu se skvěle uvedla Lucie Svěcená, když vyhrála svou rozplavbu na 50 m motýlkem. V semifinále ale předvedla horší čas a finálová účast ji utekla o jednu setinu. V soutěži 200 m znak doplavala Tereza Grusová na 13. místě.

Poprvé se v olympijských soutěžích v taekwondu představila Češka. Adriana Šimánková obsadila v kategorii do 55 kg pěkné 5. místo, když ji ve čtvrtfinále zastavila nakonec stříbrná turecká reprezentantka Saridoganová.

Basketbalový tým 3x3 ve složení Kracíková, Zuzáková, Beránková, Andělová absolvoval své druhé a třetí utkání v turnaji. Nejprve děvčata porazila 19:10 Egypťanky, s Thajkami pak prohrála 12:15.

Plážové volejbalistky Kateřina Válková a Kristýna Adamčíková si zapsaly kontumační výhru 2:0 v rozřazovacích části ženské soutěže nad párem ze Sierra Leone.

V týmové soutěži BMX se premiérově představila Nikola Nosková, která skončila ve čtvrtfinálových jízdách. V mužské části startoval Roman Lehký, který bojoval v semifinále o postup mezi nejlepší osmičku, ačkoliv jel na speciálu BMX poprvé v životě. Na Olympijských hrách mládeže se totiž sčítají výsledky cyklistů v silničních soutěžích, horských kolech i BMX.

Skifařka Anna Žabová se proveslovala do finále B.

Tenisový pár Simona Heinová, Markéta Vondroušová prohrál čtvrtfinále ženské dvouhry s ukrajinsko-běloruskou dvojicí 0:2 na sety.

Zajímavost:

Nanking „trumfnul“ Rio a v Číně už jsou na programu také individuální golfové soutěže. Švéd Kinhult a Australan Colleta obešli prvních 18 jamek výkonem 66 ran! Navíc šestnáctiletý Kanaďan Tony Gil jako vůbec první zaznamenal pod pěti kruhy tzv. hole-in-one, když se na jamce č. 3 trefil jednou ranou přímo do jamky

líbil se ti článek?