První medaile z olympiády mládeže. Jech s Helešicem doveslovali pro stříbro

YOG 2014
YOG 2014
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Čtvrtý den Olympijských her mládeže získala česká výprava první medaili. Stříbro v napínavém finiši vybojovali veslaři Miroslav Jech a Lukáš Helešic na dvojce bez kormidelníka.

Jech s Helešicem, kteří jsou aktuálními juniorskými mistry světa, v čínském Nankingu potvrdili medailová očekávání. „Nebylo to vůbec jednoduché. Sáhli jsme si na dno. Jezdí se tu pouze poloviční trať než jsme zvyklí a pro naší posádku to není ideální. Navíc zlatí Rumuni se na ní speciálně připravovali. My přijeli přímo z mistrovství světa, takže jsem maximálně spokojení,“ hodnotil Helešic.

Česká posádka po 500 metrech těsně vedla, ale v závěru musela o medaile tvrdě bojovat. Kromě prvních Rumunů na ni doléhaly lodě Turecka a Slovinska. „Na konci to Lukáš podržel, protože mně docházely síly. Od mistrovství světa laboruji s bolavými zády. Musím poděkovat doktorovi a fyzioterapeutce české výpravy, kteří na mně každý den pracovali a dali mně do kupy,“ řekl Jech.

Oba borci jsou součástí programu Talent Team. „Skupina ČEZ nám přispívá na přípravu. Můžeme se tak soustředit na závody a výsledky snad dokazují, že nám to pomáhá,“ usmíval se Jech.

Oficiální zápis závodu najdete zde.

líbil se ti článek?