Jaroslav Kulhavý ukázal dětem z nadace trať Pražských schodů

Olympijská nadace
Olympijská nadace
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Zlatý olympijský medailista z Londýna 2012, biker Jaroslav Kulhavý, splnil přání dětem podpořeným Českou olympijskou nadací. Před 21. ročníkem tradičních exhibičních závodů Pražské schody provedl malé cyklisty tratí vedoucí kolem sídla českých králů. „Je to pro mě velmi příjemná změna, žádná klasická předzávodní příprava,“ přiznal Kulhavý, jeden z patronů nadace.

„Je to úplně super,“ shodli se Kristina a Honza, jimž Česká olympijská nadace finančním darem umožnila sportovat. Oba jsou cyklisty tělem i duší a na setkání s olympijským šampionem čekali dlouho. „Vždycky jsem si moc přál ho potkat. Chci se taky věnovat horským kolům jako Jarda,“ přiznal Honzík.

„Plnění snů“ je vedle finančních darů mladým sportovcům jedno z hlavních poslání České olympijské nadace. Patroni z řad olympijských medailistů tak dětem přibližují sporty, které je proslavily. „Takové akce mají smysl, je to skvělá příležitost dětem sport ještě víc ukázat. Baví mě to, na to si člověk rád čas udělá. Jen škoda, že se moc neptají,“ dodal s úsměvem Kulhavý a narážel na stydlivost malých fanoušků. „Mě by zajímalo, jestli taky brečel, když prohrál,“ špitla téměř neslyšně drobná blondýnka, za níž nakonec musela otázku položit maminka. A odpověď? Ano, i olympijský vítěz někdy brečel.

Více o České olympijské nadaci a možnosti čerpat finanční pomoc na sport najdete zde.

líbil se ti článek?