Olympionici běželi pro dobrou věc a získali milion korun pro Českou olympijskou nadaci

Olympijská nadace
Olympijská nadace
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

V neděli 30. března se v pražské Stromovce běhalo pro dobrou věc. Jeden z prvních běhů sezóny pořádal T-mobile ve spolupráci s Českou olympijskou nadací, která zde získala další finanční prostředky na podporu sportu znevýhodněných dětí.

Na charitativní běh dorazili naše nejlepší běžkyně na lyžích ze ZOH v Soči Eva Nývltová, vlajkonoš z her v Londýně badmintonista Petr Koukal a bývalá atletka a mistryně světa v běhu na 800 metrů Ludmila Formanová.

Dobrovolné startovné putovalo na konto České olympijské nadace na podporu znevýhodněných dětí, kterým ve sportování brání nedostatek peněz. T-Mobile navíc v březnu vyhlásil, že když lidé uběhnout milion kilometrů se sportovní aplikací v chytrých telefonech, věnuje olympijské nadaci milionu korun. A to se stalo za neuvěřitelných 15 dní!

„Jsem ráda, že Češi stále více běhají. Chvíli to možná vypadalo jako módní vlna, ale lidé si běh skutečně zamilovali. Je to přirozený pohyb, který je skvělý na odreagování i udržení kondice,“ řekla světová šampionka Ludmila Formanová. Ta i po skončení aktivní kariéry chodí pravidelně běhat. „Běhám na pohodu, ale uvažuji, že zkusím s přáteli i půlmaraton a možná i maraton,“ prozradila bývalá závodnice.

Žádat o finanční příspěvek Českou olympijskou nadaci můžete zde.

líbil se ti článek?