Den 12: Sáblíková má zlato na pětce, smíšená štafeta biatlonistů přidala stříbro

Soči 2014
Soči 2014
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Už na osm medailí se dnes vyšplhala bilance české výpravy v Soči, což je už teď rekordní zisk v historii zimních olympijských her. Druhé zlato přidala do sbírky rychlobruslařka Martina Sáblíková, která již tradičně nenašla přemožitelku na pětikilometrové trati. Po druhém místu z trojky tak její sbírka pod pěti kruhy čítá tři zlata, jedno stříbro a jeden bronz, čímž se Sáblíková zařadila po bok legend Věry Čáslavské a Emila Zátopka.

„Když jsem viděla před startem, kolik je tady lidí, cítila jsem strašnou nervozitu. Navíc jsem samozřejmě nechtíc viděla celou rodinu. Mžourala jsem do hlediště, když jsem se rozjížděla, tudíž psychicky hodně náročné okamžiky. Ale je to paráda,“ prohlásila po závodě spokojená Sáblíková.

Skvělou formu potvrdili biatlonisté ve smíšené štafetě, v níž čtveřice Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Jaroslav Soukup a Ondřej Moravec dojela druhá za vítězným Norskem. Skvěle si vedl i alpský lyžař Ondřej Bank, který si v obřím slalomu vyjel páté místo. Snowboardistka Ester Ledecká skončila při své olympijské premiéře v paralelním obřím slalomu sedmá. Aleš Razým s Martinem Jakšem obsadili ve sprintu dvojic devátou příčku. Do bojů o medaile nepromluví hokejisté, kteří ve čtvrtfinále podlehli týmu USA 2:5.

Foto: Jiří Koliš

líbil se ti článek?