Devátý den přinesl díky úžasné Evě Samkové první zlato!

Soči 2014
Soči 2014
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Po medailové smršti na úvod her si česká výprava musela na další cenný kov počkat, ale stálo to za to! Snowboardistka Eva Samková totiž zcela ovládla závod ve snowboardcrossu, když suverénně vyhrála kvalifikaci i všechny tři vyřazovací jízdy včetně té finálové. V Soči se tak postarala o první české zlato a zařadila se po bok našich olympijských vítězů Jiřího Rašky, Ondreje Nepely, hokejistů z Nagana, Aleše Valenty, Kateřiny Neumannové či Martiny Sáblíkové.

„Chtěla jsem jim co nejvíc ujet hned na začátku, abych měla náskok, mohla si pohlídat rychlost a nedostala se do problémů. To se povedlo. Krizi jsem měla v semifinále, kde jsem přeletěla jeden skok a myslela, že už neodjedu. Ale ve finále ta jízda byla asi nejjistější. Bomba! Super! Pecka!“ slavila svou první velkou „dospěláckou“ medaili trojnásobná juniorská mistryně světa Samková.

Sjezdař Ondřej Bank se devátým místem v Super G postaral o nejlepší český výsledek v této disciplíně pod pěti kruhy. Štafeta běžců na lyžích ve složení Aleš Razým, Lukáš Bauer, Martin Jakš a Dušan Kožíšek skončila osmá. Rychlobruslařka Karolína Erbanová obsadila ve svém posledním startu na letošních hrách 13. příčku v závodě na 1500 metrů.

líbil se ti článek?