Den osmý: Běžkyně na lyžích desáté, Matura i Křížová v elitní dvacítce

Soči 2014
Soči 2014
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Osmý soutěžní den Češi přední příčky neatakovali, do elitní desítky těsně pronikla jen štafeta běžkyň na lyžích. Hokejisté ve svém závěrečném vystoupení v základní skupině podlehli Švýcarsku 0:1, když nedokázali překonat soupeřova brankáře Hillera. O postup do čtvrtfinále se tak v úterý utkají s dosud neznámým protivníkem.

„Odehráli jsme velmi dobrý zápas s finalistou posledního mistrovství světa. Podobný duel jako proti nám odehráli Švýcaři i se Švédskem, které ale dokázalo dát jeden gól a vyhrálo. Kluci odvedli dobrý kus práce, snažili se. Když tomu půjdeme i nadále naproti, věřím, že se začneme střelecky prosazovat,“ řekl po utkání trenér českého týmu Alois Hadamczik.

Do cíle obtížného super-G dorazila jak Klára Křížová (17.), tak Kateřina Pauláthová (25.). Kompletní kvarteto našich skokanů postoupilo do druhého kola závodu na velkém můstku, nejlepší Jan Matura obsadil 18. místo. Rychlobruslařce na krátké dráze Kateřině Novotné se závod na 1500 m nevydařil, ve své rozjížďce skončila poslední.

líbil se ti článek?