Sedmý den: Medaile byly na dosah, hokejisté zdolali Lotyše

Soči 2014
Soči 2014
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Hned několik českých želízek v ohni dnes mělo v Soči medaili na dosah, na cenný kov však nakonec nikdo z našich sportovců nedosáhl. Biatlonistka Gabriela Soukalová zopakovala ve vytrvalostním závodě čtvrté místo ze stíhačky, její kolegyně Veronika Vítková skončila šestá. Běžec na lyžích Lukáš Bauer byl na 15 km klasicky pátý, sjezdař Ondřej Bank bral sedmou příčku v superkombinaci. Z první výhry se radovali hokejisté, kteří zdolali Lotyšsko 4:2.

Skvěle rozjetý závod nedotáhl do medailového konce Bank, který byl po sjezdu druhý. Ve slalomu však na rozbité měkké trati nepředvedl ideální výkon a klesl o pět míst. Vítkovou připravila o bronz jediná chyba při předposlední ráně, v závěrečné střelecké položce přišla o cenný kov i znovuskvěle běžící Soukalová.

„Ta jedna rána zamrzí, mohla to být medaile. Ale myslím si, že střeleckou formu tady mám a můžu ještě zabojovat v závodě s hromadným startem,“ neztrácí naději Vítková. „Měla jsem medaili v hlavě, to je jasné. Čekala jsem od sebe asi moc. Medaili chce každý, ale adeptů na ni je strašná spousta,“dodala její parťačka.

Lukáš Bauer ve své oblíbené klasické patnáctce ztratil na stupně vítězů 20 sekund a skončil na výborné páté příčce. Krasobruslaři Michal Březina a Tomáš Verner dokončili soutěž jednotlivců na 10., respektive 11. místě. Na výhře 4:2 nad Lotyšskem se svými góly podíleli Martin Erat, Jaromír Jágr, Jakub Voráček a Marek Židlický.

Výsledky: komplet, Češi do osmého místa

Foto: Jiří Koliš

líbil se ti článek?