Den pátý: Hokejisté na úvod podlehli Švédsku, Pančochová do finále neprošla

Soči 2014
Soči 2014
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Dlouho očekávaný vstup českých hokejistů do olympijského turnaje proti úřadujícím světovým šampiónům ze Švédska skončil porážkou 2:4. Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika zaspali začátek a v 25. minutě prohrávali už 0:4. Teprve poté se naši probrali a díky trefám Marka Židlického a Jaromíra Jágra utkání zdramatizovali, ale další góly už přes řadu šancí přidat nedokázali.

Snowboardistka Šárka Pančochová postoupila jen pár dnů od ošklivého pádu ve slopestylu do semifinále závodu na U-rampě. V boji o finále jí však ani jedna ze dvou jízd nevyšla podle představ, výsledkem bylo konečné 16. místo. „Samozřejmě jsem chtěla dneska v semifinále předvést lepší jízdu, myslím, že finále se mohlo povést, ale nevadí,“ řekla Pančochová. „Příště tu olympiádu vyhraju,“ dodala odvážně.

Bratři Lukáš a Antonín Brožovi skončili třináctí v klání sáňkařských dvojic a vylepšili tak své dosud nejlepší umístění pod pěti kruhy. Kláře Křížové unikla ve sjezdu elitní dvacítka o jedinou příčku. Úvodní vystoupení se příliš nepovedlo sdruženářům, kombinaci skoku na středním můstku a běhu na 10 km nejlépe zvládl Pavel Churavý na 23. místě.

Výsledky: komplet, Češi do osmého místa

Foto: Jiří Koliš

líbil se ti článek?