To je tanec! Olympijský breaking ovládli studenti gymnázia z Českého Krumlova

ODM 2024
ODM 2024
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Nejvíce se líbili. Druhé kolo doprovodného programu Olympiády dětí a mládeže 2024 pro školy z Jihočeského kraje ovládla pětice studentů gymnázia z Českého Krumlova. Jejich tanec s prvky breakingu byl podle poroty nejlepší z 81 přihlášených soutěžních videí.

Na olympijských hrách v Paříži se poprvé v historii představí v soutěžním programu breaking. Veřejnosti chce představit atraktivní taneční styl i letošní Olympiáda dětí a mládeže, která se koná v jižních Čechách.

Proto byla zařazena do doprovodného programu ODM 2024 pro školy soutěž o natočení krátkého tanečního klipu s prvky breakingu. S taneční výzvou se nejlépe vypořádala pětice studentů z 2. S Gymnázia v Českém Krumlově – Miroslav Vavroch, Karolína Žílová, Agáta Kovářová, Eliška Čermínová a Eliška Tichá.

„O výzvě nám řekl náš pan učitel tělocviku Syrový. Líbilo se nám to, tak jsme sestavili tým a vytvořili choreografii. Každý do toho dal kousek sebe, a tak to vzniklo,“ prozradili vítězové druhého kola doprovodného programu ODM 2024. „Nejhorší bylo vybrat písničku, na kterou by se nám dobře tancovalo, ale jsme skvělý tým, takže se nám to dobře tvořilo,“ smáli se studenti. Z vítězství byl překvapený i jejich učitel Petr Syrový. „Líbilo se mi to, ale vůbec jsem si nedovedl představit, že v takové konkurenci můžeme vyhrát.“

Vítěznému týmu do gymnázia v Českém Krumlově přijel poblahopřát a předat ceny Pavel Klíma, náměstek hejtmana Jihočeského kraje pro oblast školství, a nechyběl ani maskot letošní Olympiády dětí a mládeže vydra Sunny, která si se studenty zatancovala v tělocvičně. Pětičlenná taneční parta předvedla svou show i před kamerou České televize, která pravidelně každý měsíc vysílá na ČT sport magazín Olympiády dětí a mládeže.

Největší odměnou pro vítězný tým je, že z jejich tance bude vycházet oblíbený oficiální DAP fandící taneček Olympiády dětí a mládeže, který podpoří značka Kinder Joy of Moving. Tento tanec pak provází sportovce i fanoušky po celou ODM.

Více se o doprovodném programu ODM pro školy dozvíte ZDE.

líbil se ti článek?