První den, první medaile. České barvy zářily v biatlonu, bežecké stopě i v boulích

Soči 2014
Soči 2014
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

První den olympiády nemohl pro české barvy skončit lépe. Do největších oslav se mohli pustit biatlonisté. Bronz Jaroslava Soukupa ze sprintu na 10 kilometrů je vůbec první olympijskou medailí v historii českého biatlonu. „Bylo to strašně náročné, ale je to doma!“ radoval se první český medailista. Do první desítky se navíc vešel i 8. Ondřej Moravec.

Umístění v Top 10 si v prvním dnu olympiády připsala i boulařka Nikola Sudová, která na své čtvrté olympiádě skončila 9. Po prvním finále byla česká akrobatka dokonce ve vedení. „Jako vedoucí závodnice jsem před další jízdou ani neměla nervy, povzbudilo mě to. Bohužel jsem neudržela koncentraci a udělala hloupé chyby,“ mrzelo Sudovou.

Skvělý výsledek zaznamenalo i běžecké lyžování. Eva Vrabcová-Nývltová dojela ve skiatlonu na 2x7,5 km klasickou a volnou technikou 11. a hned na úvod her dosáhla na nejlepší olympijský výsledek v kariéře. „Je to nádhera! Kdyby mi takový výsledek nabídl někdo před závodem, beru ho všemi deseti. Vnímám ho stejně jako jiné holky třeba medaili,“ říkala šťastná lyžařka.

Na úvod XXII. zimních olympijských her se dobře zapsali i čeští skokani na lyžích. Do nedělního individuálního závodu na normálním můstku postoupilo kompletní české kvarteto. Nejlépe si v kvalifikaci vedl 6. Roman Koudelka, Jan Matura byl 8., Jakub Janda 10. a Lukáš Hlava 25.

Foto: Jiří Koliš

líbil se ti článek?