Přijďte bruslit: Olympijský park otevřen

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Sportovní osobnosti, zapálení ohně a ohňostroj na závěr – v duchu slavnostního zahájení olympijských her se nesl i ceremoniál při otevření Olympijského parku Soči – Letná 2014, který od čtvrtka slouží veřejnosti.

“Musím přiznat, že jsem překvapen, jak je park velký. Podle vizualizací jsem to nečekal,” řekl Aleš Valenta, olympijský vítěz v akrobatickém lyžování.

Majitel zlaté medaile z her v Salt Lake City 2002 se společně s dalšími olympijskými šampiony Kateřinou Neumannovou a Dominikem Haškem podílel na symbolickém zapálení olympijského ohně. Valentovi pak ještě na pódiu pogratulovali moderátoři k narozeninám, které ve čtvrtek slavil.

K zahájení, jež navštívilo 6 500 lidí, patřilo bubenické vystoupení, areál ozářily laserové obrazce, snowboardisté skákali při ohňové show. Sportovní osobnosti jako hokejový útočník Pavel Richter nebo krasobruslařka Radka Kovaříková a další představili návštěvníkům jednotlivá sportoviště. Mnozí návštěvníci hned po příchodu nazuli brusle a vyzkoušeli unikátní Ledový ráj, který se vine téměř celým areálem.

Na pódiu vystoupila i sedminásobná olympijská vítězka v gymnastice Věra Čáslavská. Večer uzavřel ohňostroj. “Byl jsem velmi potěšen, že se areál zaplnil tak rychle po otevření. Rád bych touto cestou poděkoval stovkám dobrovolníků, kteří mají na přípravě parku obrovský podíl. Atmosféra byla skvělá,” řekl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru.

Od pátku je Olympijský park otevřen veřejnosti od 9 do 22 hodin. Vstupenky lze zakoupit v předprodeji v síti Ticketpro, u všech třech vchodů do areálu nebo je možné si ji zdarma stáhnout prostřednictvím mobilní aplikace. Děti do 15 let a obyvatelé Prahy 7 mají vstup zdarma.

líbil se ti článek?