Česká olympijská výprava se opět rozrostla. V Soči už jsou i sdruženáři, snowboardcrossaři a někteří hokejisté

Soči 2014
Soči 2014
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Jako na běžícím páse odbavuje v posledních dnech zvučná jména českého zimního sportu vojenské letiště v Kbelech. Třetí speciál dopravil do olympijského Soči dalších osmnáct sportovců. Jsou mezi nimi hojejisté, sdruženáři i snowboardcrossařka Samková.

Řada olympioniků se na pražském vojenském letišti objevila už podruhé během čtyř dnů. Sportovci Dukly byli totiž přítomni také u pondělního odletu druhého speciálu. Nad tím dohlížel sám ministr obrany Martin Stropnický a osobně českým olympionikům popřál hodně závodního štěstí. „Vstávali jsme sice brzy, ale aspoň jsme si to natrénovali a teď u našeho letu už věděli, jak bude všechno vypadat,“ usmíval se sdruženář Miroslav Dvořák.

Spolu s ním se do Soči přesunuli i Tomáš Slavík, Pavel Churavý a mladíček Tomáš Portyk. Na palubě nechyběli ani snowboardcrossaři v čele s hvězdou letošní zimy Evou Samkovou. Ta strávila poslední předolympijské dny tréninkem ve Špindlerově Mlýně. Partu alpských lyžařů už v Soči doplnil i Kryštof Krýzl, kterého zbrzdilo nachlazení.

Třetím speciálem přiletěla do Soči i evropská část hokejového týmu. Nechyběli Tomáš Kaberle, Roman Červenka, nebo veterán Petr Nedvěd, který svým pozdním příjezdem způsobil v odletové hale lehkou nervozitu.

O největší poprask se ale postaral Jiří Novotný. Spletl si totiž letiště, a tak se jeho manželka za volantem hned po ránu pěkně zapotila. "Když se to hned na začátku takhle podělá, tak je pak zlatá. Takže jsem to vlastně udělal schválně," říkal už s úsměvem útočník pražského Lva.

líbil se ti článek?