Jiří Kejval k obsazení postu náměstka MŠMT pro sport

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

​Český olympijský výbor je apolitickou organizací, přesto bych rád reagoval na diskuse, které se rozpoutaly kolem obsazení funkce náměstka ministra školství pro sport. ČOV se snaží prosadit dlouhodobě systémové změny v organizaci českého sportu. Zejména v oblasti legislativy a financování sportu to nejde bez politické reprezentace. Před volbami jsme s našimi prioritami seznámili všechny politické strany. Jak jistě víte, ČSSD v reakci na naši iniciativu přišla s myšlenkou zřízení postu ministra zodpovědného za sport. Jako kandidáta vybrala Petra Hulinského

My jsme tento návrh uvítali. Respektujeme, že obsazování politických postů nám nepřísluší, ale svůj názor vyjádřit můžeme. A protože nám jde hlavně o odbornost, schválil Petra Hulinského VV ČOV jako vhodného nominanta na tento post. Je přirozené, že člověka, který byl kandidátem na post ministra, je vhodným uchazečem i na funkci náměstka. Jak jsem si ověřil u většiny během dneška, jeho podpora ze strany členů výkonného výboru trvá. Petr Hulinský je člověk, který v Česku zakládal taekwondo, je místopředsedou svazu a šest let pracuje i ve strukturách ČOV. Sportovcem je delší dobu než politikem.

S Antonínem Léblem se znám také dlouho a osobně máme nadstandardní vztahy. Chápu ale znepokojení ze strany České obce sokolské a Českého volejbalového svazu. Soudní spory, které Antonín Lébl vede o nemalé částky s dvěma významnými sportovními organizacemi, považuji za jasný střet zájmů.

Jiří Kejval

Předseda Českého olympijského výboru

líbil se ti článek?