Nové Město uvidí SP běžkařů, vstup je zdarma

Oficiální
Oficiální
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Oba nejlepší čeští běžci na lyžích z nedávného Tour de Ski Eva Vrabcová-Nývltová a Martin Jakš se o víkendu představí na závodech Světového poháru před domácími diváky. V Novém Městě na Moravě se pojede, přestože většina tuzemských lyžařských středisek bojuje o udržení posledních zbytků sněhu a někde nemají dokonce vůbec žádný.

„Využili jsme infrastrukturu, která byla připravena už pro loňské mistrovství světa v biatlonu. Ve čtyřech dnech, kdy nyní mrzlo, se nám podařilo nastříkat dvacet tisíc kubíků sněhu, ze kterého teď těžíme,“ citoval server idnes.cz manažera závodů Jiřího Hamzu. „Chceme ukázat, že umíme v Novém Městě připravit závody i za nejtěžších podmínek. Snad nám to pomůže k tomu, aby se sem vrátily i distanční podniky Světového poháru,“ dodal Hamza.

Sobotní sprint volnou technikou startuje v 16:00, v neděli se klasický sprint dvojic v rámci Zlaté lyže rozjede už dvacet minut před polednem. Kdo se do Nového Města nedostane osobně, může oba závody sledovat v přímém přenosu na ČT Sport.

A pro ty, kdo se na Vysočinu chystají, je tu příjemná zpráva: vstup bude zdarma. „U menších závodů se vždycky nevybíralo vstupné, aby se nalákali diváci, teď jsme k tomu přistoupili i u Světového poháru, abychom si zajistili lepší diváckou kulisu. Zároveň je to vždycky finančně na hraně, protože pokladny, oplocování areálu a kontrola také stojí nemalé prostředky,“ řekl ČT marketingový manažer závodu Otakar Binder.

Z víkendového sportovního programu:

Sobota 11. ledna

Nové Město n/M: SP v běhu na lyžích – sprint volně muži i ženy (16:00).

Loštice: MČR a závěrečný závod Českého poháru v cyklokrosu (11:00).

Plzeň: Velká cena Plzně – mezinárodní závody ve sportovní střelbě.

Neděle 12. ledna

Nové Město n/M: SP v běhu na lyžích – sprint dvojic klasicky muži i ženy (11:40).

Nymburk: VTB liga basketbalistů – skupina A: Nymburk – Doněck (17:00).

líbil se ti článek?