Česká olympijská nadace zbohatla o florbalové góly za 35 tisíc

Olympijská nadace
Olympijská nadace
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

České florbalistky na nedávném mistrovství světa nastřílely svým soupeřkám celkem 34 gólů a v utkání s Lotyšskem navíc přidaly jeden vlastní. Každá branka přitom měla hodnotu tisícikoruny, která putovala na konto České olympijské nadace. Šek na celkem 35 tisíc korun byl slavnostně předán v pražské hale na Podvinném mlýně během televizního utkání FBŠ Bohemians – Sparta.

Český tým se do charitativního projektu zapojil během prosincového šampionátu konaného v Brně a Ostravě. „Chtěli jsme, aby padlo co nejvíc branek, aby suma pro nadaci byla vysoká. Proto jsme započítali také vlastní gól holek ze zápasu s Lotyškami,“ řekl Filip Šuman, prezident České florbalové unie, která mistrovství uspořádala.

Šek před kamerami České televize slavnostně převzal z rukou reprezentantek Jany Christianové a Nikoly Černé generální sekretář ČOV Petr Graclík. „Pro nadaci je velmi důležitý každý, kdo je ochotný jakkoliv pomoci. Děkujeme holkám, že přišly s touto myšlenkou podpory mladých sportovců,“ doplnil Petr Graclík.

Projekt Česká olympijská nadace podporuje děti a mladé lidi od 6 do 18 let, jimž ve sportování brání nedostatek finančních prostředků.

líbil se ti článek?