Sport o víkendu: Volejbalisté v Opavě bojují o MS

Oficiální
Oficiální
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Česká volejbalová reprezentace odehraje od pátku do neděle v Opavě kvalifikační turnaj o světový šampionát, který se uskuteční letos v září v Polsku. Na severu Moravy nastoupí proti Nizozemsku, Kypru a Bulharsku.

„Pozitivní je, že nejsilnější Bulharsko nás čeká až v neděli, tedy na závěr turnaje. Pokud se zápasy s Nizozemskem a následně s Kyprem podaří vyhrát, mělo by nám to přinést také větší sebevědomí do závěrečného souboje s Bulhary, s kterými pak o postup můžeme zabojovat,“ řekl podle oficiálního webu Českého volejbalového svazu cvf.cz trenér Zdeněk Šmejkal.

Přímo na šampionát postupují vítězové jednotlivých kvalifikačních turnajů, u dál pak jeden tým z druhého místa s nejlepším skóre. „Kvalifikace na mistrovství světa je pro mne velká výzva. Hrál jsem již na dvou světových šampionátech a vždy to byl skvělý zážitek, tedy i samotný kvalifikační turnaj o možnost zahrát si na mistrovství světa je pro mne důležitý. O našich cílech je myslím ještě brzy hovořit, na přípravu není mnoho času a tým se potřebuje sehrát,“ řekla jedna z opor českého týmu Jan Štokr.

V pátek vstoupí Češi do turnaje duelem s Nizozemskem. „Pokud chceme postoupit, měli bychom je porazit. Máme za sebou navíc sérii porážek, myslím, že právě páteční výhra nad Nizozemskem by nás mohla dostat do hry a zvednout nám sebevědomí,“ připomněl blokař Tomáš Široký prohry Slovenskem v přípravě.

O víkendu budou o mistrovství světa bojovat i české ženy, a to v bulharské Varně. Volejbalisty se utkají s družstvy Bulharska, Slovenska a Běloruska.

Z víkendového sportovního programu

Sobota:

  • Nové Město n/M: Slavic Cup v běhu na lyžích ve sprintech (13:00).
  • Opava: kvalifikace MS volejbalistů – skupina I: Česko – Kypr (18:30).

Neděle:

  • Nové Město n/M: Slavic Cup v běhu na lyžích mužů na 15 km a žen na 10 km (13:00).
  • Nymburk: VTB liga basketbalistů – skupina A: Nymburk – Kalev Tallinn (17:00).
  • Opava: kvalifikace MS volejbalistů – skupina I: Česko – Bulharsko (18:30).
líbil se ti článek?