Česko sportuje: Olympiáda míří do základních škol

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Moje olympiáda. Tak se jmenuje série soutěží, do které se zapojí školáci základních škol v celé republice. Vyzkoušejí si sportovní dovednosti i znalosti a ukážou, jak umí fandit českým reprezentantům. Program připravil Český olympijský výbor v rámci projektu Česko sportuje. Hlavní cenou jsou zájezdy pro celou třídu do Olympijského parku na pražské Letné v průběhu OH v Soči.

Školy se mohou registrovat od pondělí 4. listopadu na nově otevřeném portálu www.olympic.cz/ceskosportuje v sekci Zapoj se. Učitelé zde najdou také tipy do výuky a certifikáty olympijských hodnot, k dispozici jsou i elektronické diplomy pro organizátory sportovních akcí.

Na tvorbě obsahu se podíleli čeští reprezentanti. Ve spolupráci s Českou televizí vznikla tréninková a motivační videa. „Česko by mělo sportovat – ve zdravém těle je zdravý duch. Sport mi dal spoustu krásných zážitků i kamarády,“ říká například Mirka Knapková, zlatá skifařka z Londýna 2012.

Přispěla řada dalších – sjezdař Kryštof Krýzl, rychlobruslařka Karolína Erbanová, fotbalista Bořek Dočkal, badmintonista Petr Koukal či mistr světa ve vodním slalomu Jaroslav Volf.

„Podle statistik Evropské unie sportuje v Česku 28 procent populace, zatímco v Německu je to 49. A od roku 1995 se u nás zpětinásobil počet obézních dětí. S tím musíme něco dělat. I proto se soustředíme především na mládež,“ vysvětluje Jiří Kejval, předseda ČOV.

Česko sportuje je projekt na podporu zdravého životního stylu v České republice. Spojuje osvětovou kampaň, vlastní sportovní aktivity Českého olympijského výboru a spolupráci s existujícími sportovními podniky. Projekt vznikl za podpory Mezinárodního olympijského výboru, ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, ministerstva zdravotnictví, České televize a dalších partnerů.

líbil se ti článek?