Sport o víkendu: Mladá Boleslav hostí ME v cyklokrosu

Oficiální
Oficiální
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Minulý týden viděl Tábor „generálku“ na světový šampionát 2015 v cyklokrosu, o tomto víkendu se příznivci cyklokrosařů přesunou do Mladé Boleslavi. V neděli se tam totiž jede mistrovství Evropy. Na trať se vydá více než třicet českých reprezentantů.

Evropský šampionát se vrací do Česka po deseti letech, naposledy jej hostil v roce 2003 právě Tábor. O tituly budou bojovat junioři, ženy a muži do 23 let, tradičně bude scházet kategorie mužů elite.

Želízkem v phni by mohl být mezi juniory Adam Ťoupalík. „Po výbuchu při úvodním Světovém poháru ve Valkenburgu dokázal vyhrát v Táboře a věříme, že bude úspěšný i na mistrovství Evropy. Zadařit se může i v kategorii mužů do 23 let a v úvodu sezony jezdí výborně i Pavla Havlíková mezi ženami,“ hodnotil vyhlídky podle serveru idnes.cz reprezentační kouč Stanislav Bambula.

Akce začíná už v sobotu, kdy je od 14:00 do 16:00 na programu oficiální trénink. Po něm následuje výdej startovních čísel a technická porada.

V den závodů – tedy v neděli – se v 8:45 začne opět oficiálním tréninkem a pak už vypuknou jednotlivé kategorie. Jako poslední se na trať, která bude měřit 2690 metrů, přičemž většina povede po travnatém povrchu, vydají muži do 23 let.

Z víkendového sportovního programu

Sobota 2. listopadu

Teplice: MČR v judu (10:30).

Praha: příprava házenkářů Česko – Srbsko (15:30).

Neděle 3. listopadu

Ml. Boleslav: ME v cyklokrosu: ženy do 22 let (9:30), junioři (11:00), ženy (13:15), muži do 23 let (15:00).

líbil se ti článek?