Sport o víkendu: Sté Primátorky: na Vltavě se představí posádka Cambridge, Synek i Knapková

Oficiální
Oficiální
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Když měli veslaři vyrazit na hladinu Vltavy bojovat o prvenství v jubilejním, stém ročníku pražských Primátorek, zrovna se hlavním městem valila povodeň. Závod tedy musel být odložen o více než čtvrt roku. Při pohledu na současnou hladinu řeky, jíž Bedřich Smetana opěvuje v symfonické básni, se však zdá, že o tomto víkendu by už Primátorky nemělo nic ohrozit.

Přijede i posádka Cambridge, kterou v pátek na Staroměstské radnici přivítá primátor Tomáš Hudeček. Diváci se mohou těšit i na české mistry světa ve skifu a olympijské medailisty Ondřeje Synka a Mirku Knapkovou. Samotný hlavní závod, jehož favoritem je pražská Dukla, se pojede až v neděli, program stého ročníku ale začíná už v pátek. To jsou na programu závody nižších věkových kategorií – párové osmy mladšího žactva a univerzitní osmy.

V posádce Univerzity Karlovy se objeví i Knapková. Páteční začátek je v 16:40, na programu bude i exhibiční jízda za podpory nadace Leontinka, kdy v posádce budou i zrakově postižení veslaři. V sobotu bude ale den pro příznivce vesel doslova nadupaný. Začíná se totiž již v 8:30 a na pořad dne přijde celkem 22 závodů v různých kategoriích, od rozjížděk až po finále. Končí se až po půl šesté. Nedělní program začne v 9:30 finálovými jízdami nižších kategorií a vyvrcholí v pravé poledne

Z víkendového sportovního programu

Pátek

  • Praha: veslařské Primátorky – párové osmy mladšího žactva, univerzitní osmy (16:40).

Sobota

  • Praha: veslařské Primátorky – různé kategorie od žáků po dospělé (8:30).

  • Pardubice:
SP v hokejbalu: semifinále (12:00 a 13:00), o 3. místo (19:00), finále (20:00).

Neděle

  • Praha: veslařské Primátorky – finále nižších kategorií (9:30), hlavní závod (12:00).

  • Praha: ČP v silniční cyklistice – závěrečný závod: Memoriál Evžena Cihláře (15:30).

  • Rejvíz: MČR v orientačním běhu na klasické trati.
líbil se ti článek?