Ježek a Hradilek jsou v semifinále, Marušková osmá

Londýn 2012
Londýn 2012
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Do semifinálových bojů prošli v neděli, druhý den olympijských bojů v Londýně, kanoista Stanislav Ježek a kajakář Vavřinec Hradilek. Ten měl dokonce třetí nejlepší čas, Ježek byl devátý. <em>„Čas bych možná zajel i lepší, ale před cílem jsem viděl časomíru na výsledkové tabuli a semifinále jsem nechtěl jet z prvního místa. Bylo by to hodně těžké,“</em> prozradil svou taktiku před středečním semifinále Hradilek. Ježek pojede o den dřív.

Ve střelbě ze vzduchové pistole si na medaili myslela Lenka Marušková, ale stejně jako v sobotu Kateřina Emmons na ni nedosáhla. Ve finále sice byla jednu chvíli od bronzu 0,6 bodu, nakonec ale skončila osmá se ztrátou čtyř bodů na medailové pozice. I tak je osmé místo pro Lenku velkým úspěchem. První medaili naopak slavili Slováci, získala ji švagrová Davida Kosteleckého Danka Barteková.

FOTOGRAFIE Z LONDÝNA

Znakařka Simona Baumrtová skončila v závodu na 100 metrů celkově desátá, na postup do finále jí scházely dvě desetiny. Do semifinále ale postoupila v národním rekordu, když o jednu setinu vteřiny pokořila hranici minuty a vlastní maximum vylepšila o 58 setin.

Mezi veslaři uspěla v opravách čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej VetešníkJan Vetešník a pojede úterní semifinále. Plážoví volejbalisté Přemysl KubalaPetr Beneš podlehli na úvod skupiny Španělům Herrerovi s Gavirou 23:25 a 16:21. Gymnastka Kristýna Pálešová se nekvalifikovala do finále víceboje, byla až osmatřicátá. Stolní tenistka Iveta Vacenovská skončila ve 3. kole na pálce Němky Wu Ťia-tuo 2:4 na sety.

Olympiádu zasáhlo typické britské počasí, potrápilo hlavně tenisty. Radek Štěpánek v prvním setu prohrál s Rusem Davyděnkem 4:6, ve druhé sadě za stavu 1:0 pro českého tenistu byl duel přerušen. Odloženy byly i zápasy obou českých párů v deblu.

Český dům jinak přivítal vzácného hosta, hokejistu Jaromíra Jágra. „V úterý půjdu na basketbalisty USA, které jsem v neděli nestihl. Odlet jsem proto přesunul až na středu,“ řekl olympijský vítěz z Nagana. V pondělí chce jít do Wimbledonu fandit českým tenistům.

líbil se ti článek?