Ženská nadvláda: Kvitová, Hilgertová, Hlaváčková, Hradecká jdou dál

Londýn 2012
Londýn 2012
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Petra Kvitová prošla druhým kolem tenisového turnaje, když zdolala Číňanku Pcheng Šuaj po setech 7:5, 2:6 a 6:1. Potrápil ji ale břišní sval, tak se radši odhlásila ze smíšené čtyřhry, v níž měla hájit české barvy po boku Radka Štěpánka. Kvitová je poslední českou zástupkyní v singlu, Petra Cetkovská i Lucie Šafářová jsou už ze hry venku. První vzdala Němce Kerberové, druhou zdolala domácí Britka Robsonová.

To v mužském singlu už není ani jeden český zástupce. Štěpánek se vydal ve stopách Tomáše Berdycha a v 1. kole turnaje skončil na raketě Rusa Davyděnka. Utkání se dohrávalo po pondělním přerušení a stavu 4:6 a 1:0 pro českého tenistu, ten nakonec druhou sadu prohrál 3:6. Jeho duel ve čtyřhře s Berdychem proti Italům Braccialimu a Seppimu pro změnu přerušila tma, ve třetím setu byl stav 1:1. Dohrávat se bude v úterý. Andrea HlaváčkováLucií Hradeckou nástrahy 1. kola zvládly, vyřadily ve třech setech maďarský pár Babosová, Szávayová.

Bod dělí po prvním dnu od medaile brokového střelce Jana Sychru, průběžně je pátý. Jakub Tomeček má o bod méně a je patnáctý. V úterý pokračuje kvalifikace, rozhodne se v ní o šestici finalistů.

Jako ostřílená matadorka se ukázala kajakářka Štěpánka Hilgertová. Na svém šesté olympiádě zvládla kvalifikaci a může se těšit na semifinále. V obou jízdách byla třetí, celkově pátá. Do semifinále prošli i deblkanoisté Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem, tak i Vavřinec HradilekStanislav Ježek – ti rozhodně překvapili, protože v kategorii C2 debutují.

Mezi veslaři musí dvojskif sester Jitky a Lenky Antošových do úterních oprav, kde se bude snažit postoupit do finále. Opravy čekají i čtyřku bez kormidelníka Klang, Bruncvík, Podrazil, Horváth.

Jachtařka Veronika Fenclová je v kategorii Laser Radial průběžně čtrnáctá, judistu Jaromíra Ježka porazil v osmifinále Wang Ki-čchon z Jižní Koreje a plavkyně Barbora Závadová nepostoupila z rozplavby v polohovce na 200 metrů. To beachvolejbalistky Lenka Háječková a Hana Klapalová mají první výhru, jasně zdolaly Loovou s Rigobertovou z Mauricia 21:10 a 21:11. Markéta SlukováKristýnou Kolocovou pak podlehly dvojnásobným olympijským šampiónkám Walshové a Mayové-Treanorové z USA 14:21 a 19:21. Basketbalistky si zkomplikovali postupové šance, prohrály i druhý duel ve skupině. Tentokrát podlehly Turecku těsně 57:61.

líbil se ti článek?