Světové hry, sedmý den: Skvělí paraglidisté bojují o medaile

Světové hry 2013
Světové hry 2013
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Souhrn sedmého dne Světových her v kolumbijském Cali.

Silový trojbojař Milan Špingl přijel na hry v těžké situaci. Vinnou zranění dlouho nemohl trénovat a sám netušil, jakého výkonu bude schopen. Se sedmým místem byl maximálně spokojen. „Ve dřepu jsem zvednul 412,5 kilogramu a to je po zdravotních problémech slušný výkon. Sedmé místo beru jako úspěch,“ řekl český silák. 

Soutěže začaly leteckým sportům. Parašutisté jsou po dvou kolech bez šance na medaili, za to paraglidisté mají výborně našlápnuto do dalších soutěžních dní. Tomáš Lednik je po druhém kole druhý a Martin Ondrášek šestý. „Je to hrozně těžký závod. Létáme na letišti uprostřed města a jak se rozpalují budovy a silnice, neustále se mění termika. Potřebujeme pro dobrý výsledek i sportovní štěstí,“ řekl medailový adept Lednik.

Na vodu vyjeli již i kanoisté v maratonských disciplínách.  Singlekanoista Jakub Březina skočil šestý, kajakářka Lenka Hrochová byla pátá.

Korfbalisté prohráli druhý zápas ve skupině s Portugalskem a cesta za semifinále se jim značně zkomplikovala. Musí doufat, že Velká Británie porazí Portugalce (Češi s ní vyhráli 18:17) a uhrát co nejlepší výsledek v posledním duelu s Nizozemskem. To je kolébkou korfbalu a Češi ho ještě nikdy na velké akci neporazili. 

líbil se ti článek?