Světové hry, šestý den: Úspěšné trampolínistky a korfbalisté

Světové hry 2013
Světové hry 2013
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Souhrn českých výsledků šestého dne Světových her v Kolumbii.

Korfbalový tým předvedl parádní obrat v duelu s Velkou Británií. Smíšený český tým prohrával se soupeři z Ostrovů už12:17, nakonec ale duel v závěrečných minutách otočil a zvítězil těsně 18:17. Více zde.

První český závodník na kolečkových bruslích v historii Světových her Matěj Pravda se představil na tratích 300 a 500 metrů. Na třístovce skončil sedmnáctý a postup mu unikl o necelou půl vteřinu, na pětistovce byl od postupu pouhých šest setin – ze tříčlenné skupinky postupovali první dva. Matěje čekají ještě tři závodní dny. "Věřím, že zajedu ještě nějaké pěkné umístění. Kolumbie je kolečkovým bruslím zaslíbená. Bylo tu 16 000 fanoušků, to se jen tak nezažije," řekl Pravda. 

Mezi terénními lukostřelci byla Martina Macková šestá a do postupové čtyřky se nevešla, stejně jako Ondřej Kníže, který skončil dvanáctý. "Na finálovou čtyřku jsem měla šanci, ale soupěřky byly prostě lepší," uznala sportovně Macková. 

Na trampolíně skončilo duo Zita Frydrychová, Sandra Opalecká páté. "Na olympisjkých hrách v Londýně jsem byla v individuálním závodě, tak v synchornních dvojících a v týmu je to vždycky lepší. Páté místo byla naše maximum a bereme ho všemi deseti," hodnotila výsledke olympionička Frydrychová. 

líbil se ti článek?