Světové hry jsou pro nás olympiádou, říká trenér bronzových in-line hokejistů

Světové hry 2013
Světové hry 2013
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Čeští in-line hokejisté získali bronzové medaile na Světových hrách v Kolumbii. Po zlatém mistrovství světa tak uzavřeli úspěšnou sezónu. „Máme za sebou fantastický rok. Zlato na mistrovství světa vyhráli i junioři, takže jsme v in-linu letos naprostá velmoc,“ pochvaluje si trenér národního týmu Martin Mecera.

Pro Meceru to jsou již třetí Světové hry. „Každý rok jsem viděl velký posun v organizaci a ve velikosti her. Už mezi nimi a olympiádou nevidím rozdíl. Tohle je naše olympiáda. Hrajeme před vyprodanými stadiony a je to pro nás naprostý sportovní vrchol,“ říká reprezentační trenér.

Zlatý tým z mistrovství světa na hry do Kolumbie nepřijel ve stejném složení. Šest hráčů se muselo vrátit do Česka kvůli klubovým povinnostem a přípravě na nadcházející hokejovou sezónu. „Skoro všichni hrajeme lední hokej a in-line máme vlastně jako hobby. Proto někteří kluci museli odjet,“ vysvětluje Petr Kafka, který po návratu míří do slovenské hokejové extraligy.

Noví hráči ale do zlatého týmu z mistrovství světa skvěle zapadli. Jedním z nich byl i David Sem. „Byla to pro mě úplně první reprezentační akce v in-line hokeji. Nikdy jsem nehrál v takové atmosféře před tolika lidmi.  Během zápasu se pořád skandovalo, jely mexické vlny, vůbec jsem netušil, že to bude takhle velké. Cítím se zde, jak kdybych byl na olympiádě,“ říká nadšeně hokejista Sem.

In-line reprezentace obhájila bronzové medaile ze Světových her 2009 na Taiwanu a získala celkově druhou medaili pro českou výpravu v Kolumbii.

líbil se ti článek?