Druhá medaile na EYOF: Výškařka Míša Hrubá má stříbro!

EYOF 2013
EYOF 2013
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Česká výprava získala na Evropském olympijském festivalu mládeže v Utrechtu druhou medaili. A opět zásluhou atletů. Po bronzu stovkařky Vávrové má stříbro patnáctiletá výškařka Michaela Hrubá, která zdolala 179 centimetrů. Nad její síly byla pouze Polka Paulina Borysová, která skočila stejně, nasbírala však menší počet neplatných pokusů. Závod probíhal ve skvělé atmosféře, do hlediště si našlo cestu přes 1500 diváků.

„Na to, jak se soutěž vyvíjela, jsem s výsledkem moc spokojená. Začínali jsme na 164 centimetrech, i 168 jsem skočila na první pokus. Pak jsem to ale začala shazovat. Naštěstí to pak vždycky vyšlo na druhý nebo třetí pokus,“ popisovala Michaela.

Chladnou hlavu musela zachovat zejména při 175 centimetrech. Po dvou křížcích šlo o všechno. „Hrůzu jsem neměla, ale nervy to byly. Můj rekord je 183, takže jsem věděla, že mám pořád rezervu. Ale prostě to nelítalo,“ usmívala se. Na 181 centimetrech se o zlato přetahovala s Paulinou Borisovou z Polska, laťku však nepřekonala ani jedna závodnice. 

Hrubá si teď konečně odpočine. „Vyrazíme do města. A chystám se podpořit basketbalistky,“ těší se brněnská výškařka.

Další medaile může atletům cinknout v pátek. Ve finále dvoustovky startuje sprinter Jáchym Procházka, který ve středu vyhrál svůj rozběh. Na stejnou vzdálenost se představí i Kateřina Vávrová.  Velké naděje vkládají trenéři do oštěpařky Natálie Durčákové, která suverénně opanovala kvalifikaci.

Výška:

  1. Paulina Borisová (Pol) 179 
  2. Michaela Hrubá 179 
  3. Sofia Voroninová (Rus) 177 


líbil se ti článek?