VIDEO: Bronz pro sprinterku Katku Vávrovou!

EYOF 2013
EYOF 2013
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Čekání na první medaili nebylo dlouhé – druhý den olympijského festivalu v nizozemském Utrechtu ho ukončila patnáctiletá Kateřina Vávrová. Ve finále závodu na 100 metrů doběhla třetí s časem 12,12.

Stovku vyhrála suverénně Kypřanka Paraskevi Andreouvá (11,76). O druhé a třetí místo se přetahovaly Vávrová a Nizozemka Tasa Jiyaová.

Česká sprinterka vyhrála čtvrtý rozběh v čase 12,03 sekundy, ve svém semifinále byla opět nejlepší (12,05). „Včera se mi běželo v pohodě, ale dneska už mi tuhly nohy, bylo to hodně namáhavé,“ říká Kateřina, pro kterou je úterní úspěch první na mezinárodním poli. „Je to premiéra, úžasný pocit, to jsem fakt nečekala.“

Cesta za třetím místem pořádně zacloumala Katčinými nervy. „Po rozbězích jsem nemohla usnout. Zabrala jsem až v půl druhé ráno. Nervy pracovaly,“ usmívala se Vávrová. Už zítra nastoupí do závodu na 200 metrů. „Takže žádné oslavy. Až doma v Česku, teď se soustředím na olympiádu,“ dodává rodačka z Uherského Hradiště, která na letošní Olympiádě dětí a mládeže ve Zlínském kraji získala tři zlaté medaile.

Finále běhu na 100 metrů

  1. Paraskevi Andreouvá (Kypr) 11,76
  2. Tasa Jiyaová (Nizozemsko), 12,04
  3. Kateřina Vávrová, 12.12

líbil se ti článek?