Český dům v Londýně: za pět dnů 20 000 návštěvníků

Český dům
Český dům
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Český dům v olympijském Londýně se těší velkému zájmu veřejnosti. V průběhu úvodních pěti dnů her ho už navštívilo více než dvacet tisíc fanoušků nejen z České republiky, ale také z Velké Británie i dalších částí světa. Reportáže o něm nebo o klikujícím doubledeckeru Davida Černého před jeho vchodem přinesla všechna významná světová média.

„Český dům se zatím ukazuje jako velice úspěšný projekt. Dvacet tisíc hostů je krásný počet. Mám radost, že k nám chodí nejen Češi, ale také Britové a zahraniční sportovci. A vůbec největší radost mám, že nás začali spontánně – snad vůbec poprvé v historii Českých domů - navštěvovat ve svém volném čase čeští sportovci z olympijské vesnice,“ říká Jiří Kejval, místopředseda Českého olympijského výboru.

Rekordní návštěvu zaznamenal Český dům 27. července – slavnostní otevření a následné zahájení her sledovalo pět tisíc fanoušků. Průměrná denní návštěvnost se pohybuje stále okolo čtyř tisíc hostů.

V Českém domě se prezentuje také česká kultura. Uskutečnilo se zde sedm koncertů špičkových skupin (Monkey Business, Support Lesbiens, Charlie Straight), které měly velkou účast a vynikající atmosféru. Prostory Business Design Centra v Islingtonu navíc využívají i čeští průmyslníci a podnikatelé. Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR v něm uspořádalo sérii akcí a jednání, které propagovaly český průmysl i Českou republiku. Další akce jsou ještě na programu do konce her.

„Český sport, kultura, průmysl a vzdělanost pohromadě – to je úžasný způsob, jak prezentovat Českou republiku. Ukazuje se, že tento koncept funguje. Pokud chce být Česká republika úspěšná, musí stmelit tyto aktivity. To vytváří skvělou image. Český dům se výborně rozběhl a přeji si, aby v něm výborná atmosféra a nálada vydržely až do konce. Věřím, že brzy přijdou také medaile a budeme mít společně s fanoušky co oslavovat,“ uvádí Jiří Kejval.

líbil se ti článek?