Štěrba dostal definitivní povolení ke startu

Londýn 2012
Londýn 2012
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Rychlostní kanoista Jan Štěrba má definitivně potvrzenou účast na olympiádě, o níž málem přišel kvůli dopingové kauze. Nakonec byl ale omilostněn a včas se podařilo zajistit i všechna dodatečná potvrzení včetně razítka od Mezinárodního olympijského výboru. Nastoupí tak ve čtyřkajaku.

„Jsem strašně rád, že se to uzavřelo. Nevěřil bych, že den před odletem týmu ještě budeme řešit, s kým definitivně pojedeme,“ řekl trenér českých rychlostních kanoistů Martin Doktor v narážce na byrokratické „kolečko“, které bylo nutné absolvovat, aby Štěrba mohl závodit.

Olympionik původně dostal půlroční distanc za užití stimulantu betamethylphenylethylaminu, který ale na seznamu zakázaných prostředků nebyl. Arbitrážní komise Mezinárodní kanoistické federace IFC mu následně trest zrušila, což následně potvrdila i mezinárodní arbitráž CAS

Soutěže rychlostních kanoistů jsou na programu druhý týden olympiády. Vedle Štěrby nastoupí ve čtyřkajaku dále Daniel Havel, Lukáš Trefil a Josef Dostál, v roli náhradníka je Pavel Davídek. Vedle nich Doktor postaví ještě debkanoi Filip Dvořák, Jaroslav Radoň. „Obě posádky mají na to, aby bojovaly o medaili,“ řekl trenér.

líbil se ti článek?