Knapková prošla suverénně do finále, Hilgertová je čtvrtá

Londýn 2012
Londýn 2012
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Po Ondřeji Synkovi splnila roli favoritky i skifařka Mirka Knapková. Stejně jako český bijec o den dříve i ona postoupila do finále. Opět nenašla přemožitelku a v semifinále suverénně zvítězila. „Jsem moc ráda, že jsem vyhrála tak hladce. Možná vypadá, že jsem blázen, ale já jsem fakt strašně spokojená,“ řekla v cíli.

Kousíček od medaile byla olympijská legenda Štěpánka Hilgertová. Probila se do finále, kde zajela čistou jízdu, ale na víc než na čtvrté místo to nestačilo – tři soupeřky byly rychlejší. „Přála jsem si jet finále, což se mi splnilo. Nemůžu být nespokojená, když medaile těsně nevyšla. Na druhou stranu, nějaká ta vteřinka se tam ještě stáhnout dala, takže červíček v hlavě převažuje,“ přiznala v cíli čtyřiačtyřicetiletá vodní slalomářka, která se zúčastnila už své šesté olympiády.

Deblkanoisté Jaroslav VolfOndřej Štěpánek po stříbru z Pekingu a bronzu z Atén další kov nepřidají, stejně jako duo Vavřinec HradilekStanislav Ježek neprošli do finále.

Po polovině soutěže v rychlopalné pistoli se na dohled stupňů vítězů drží Martin Podhráský. Před pátečním vyvrcholením soutěže ztrácí na 1. místo ze čtvrté pozice pouhý bod. Simona Baumrtová vyhrála svou rozplavbu na 200 metrů znak v českém rekordu 2:10,03 minuty.

Pertra Kvitová si sen o medaili nesplní, ve čtvrtfinále ji totiž vyřadila Kirilenková po setech 7:6 a 6:3. Poslední českou nadějí na tenisovou medaili je ženský debl Andrea HlaváčkováLucie Hradecká. Duo H+H se probilo už do semifinále, když ve čtvrtfinále zdolaly Tchajwanky Ťia-žung Čuang, Su-wej Sie 6:3 a 6:4. V boji o finále narazí na Američanky Huberovou s Raymondovou. Hradecká pak bohužel v 1. kole mixu po boku Radka Štěpánka nestačila na domácí duo Murray, Robsonová – přestože Češi v supertiebreaku vedli už 5:2, nakonec uspěli Britové.

Bez medaile se z Londýna vrátí i judista Lukáš Krpálek. Vyřadil sice japonského favorita Anaie, ale pak ho porazil Rus Chajbulajev a v opravách i Nizozemec Grol.

Beachvolejbalisté Přemysl KubalaPetrem BenešemHana KlapalováLenkou Háječkovou uzavřeli svou cestu olympijským turnajem v předkole play off. Čeští muži nestačili na Němce Erdmanna a Matysika a podlehli jim 1:2 na sety, ženská dvojice prohrála s nizozemským duem Meppelinková, van Gestelová 0:2 na sety. V osmifinále se tak představí jen Markéta SlukováKristýna Kolocová.

foto: Markéta Navrátilová

líbil se ti článek?