Olympionici mohou do Soči, přihláška podepsána

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Nejen splněné limity jsou nutné pro účast na olympijských hrách v Soči. Nezbytnou formalitou je podpis přihlášky Českého olympijského týmu. Tu v Míčovně Pražského hradu podepsal předseda ČOV Jiří Kejval. Průvodní dopis pro předsedu MOV Jacquese Roggea signoval prezident republiky Miloš Zeman.

Slavnostního podepsání přihlášky na ZOH v Soči 2014 se na Pražském hradě účastnili desítky sportovců současnosti i minulosti, a především reprezentanti, kteří usilují o start na zimní olympiádě. Bank, Březina, Kraus, Sudová, Sáblíková, Ledecká a Záhrobská – ti všichni si nenechali ujít slavnostní chvíli.

Nechyběli ani medailisté z Londýna Mirka Knapková, David Svoboda, Ondřej Synek, Zuzana Hejnová, Josef Dostál, Daniel Havel, Jan Štěrba, Lukáš Trefil a Adéla Sýkorová. Těm byly slavnostně předány pamětní odznaky MOV.

Český olympijský tým pokračuje v tradici podepisování přihlášek na olympijské hry na Pražském hradě. „Ráda jsem přišla. Potkala jsem spoustu kamarádů a sportovců nejen mé generace,“ řekla Šárka Strachová (Záhrobská), která bude na hrách v Soči kandidovat do Komise sportovců MOV.

Fotogalerie »

líbil se ti článek?