DOKUMENTY KE STAŽENÍ: Experti řešili financování sportu

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Peníze a český sport je spojení, které se v posledních letech skloňuje stále častěji. Jak jich do sportu dostat víc, se v pondělí 8. dubna radili zástupci olympijských i neolympijských svazů i lidé ze státní správy.

Seminář Ekonomické komise ČOV se uskutečnil v Centru pohybové medicíny Pavla Koláře. Řešilo se mimo jiné téma zákona o sportu, loterijního zákona nebo souvisejících daňových otázek. 

„Sport nemá na růžích ustláno, musí vyvíjet efektivní tlak, aby se peníze dostaly zejména k mládeži. Bez jednoty sportovního prostředí nemáme šanci,“ říká šéf komise a místopředseda ČOV Libor Varhaník. „ČOV chce být jednotícím prvkem. Být transparentní a informovat všechny o všem,“ zdůrazňuje Varhaník a zmiňuje například úspěšnou spolupráci s ministerstvem školství. 

Právě o plánovaných změnách zákonu o sportu a jejich dopad na financování sportovních organizací mluvil náměstek ministra školství Jan Kocourek. O zahraniční praxi, jak dostat do sportu peníze, a možnosti uplatnit tyto postupy i v Česku, hovořil děkan Národohospodářské fakulty VŠE Miroslav Ševčík. Na téma změny loterijního zákona promluvil člen dozorčí rady Sazky Robert Kolář a o státních dotacích do sportu v letošním roce informoval Miroslav Vosyka z ministerstva školství.

Dokumenty ke stažení:


líbil se ti článek?