Ve Špindlu pojede skikros na běžkách Bauer i biatlonová hvězda Soukalová

Oficiální
Oficiální
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Kdo o velikonočním víkendu zamíří do Špindlerova Mlýna, může na vlastní oči spatřit atraktivní neolympijskou podívanou: skikros na běžkách! Počtvrté totiž do Česka míří závod Red Bull Nordix, krkonošské středisko uvidí jeho světové finále. Na startu by se měl objevit také nejlepší Čech v letošním ročníku Světového poháru Lukáš Bauer, chybět nebude ani obhájce českého závodu Red Bull Nordix Dušan Kožíšek nebo dálkový běžec Stanislav Řezáč.

A do běžkařského klání na sjezdovce se pustí i biatlonové hvězdy Gabriela Soukalová a Ondřej Moravec. „Ve všem co dělám, tak závodím. I když přecházím na zeleného panáčka, tak chci být na druhé straně první. Tady to nebude jiné, mám to prostě v krvi. Tím spíš že mi po sezoně zbylo ještě dost energie,“ řekla s úsměvem pro server redbull.cz Soukalová. „Ze závodů Red Bull Nordix jsem viděl několik sestřihů a byl to nářez. Rychlost naberete téměř okamžitě a do toho skoky...“

Pušku sice tentokrát odloží, ale jinak Soukalová tuší, co ji čeká. „Zkoušela jsem několikrát sjet na běžkách sjezdovku. Člověk si pak zvykne na tu rychlost a získá stabilitu. Jsem v tomhle směru asi docela otrkaná,“ podotkla půvabná biatlonistka.

Po páteční kvalifikaci začíná sobotní bitva ve 13:00 vyřazovacími závody, finálové jízdy přijdou na pořad dne cca v půl čtvrté odpoledne. Afterparty startuje v 21 hodin.

O víkendu vstupují do semifinálových bojů i florbalisté. V pražském derby hostí Tatran Střešovice Chodov a Vítkovice v neděli a pondělí přivítají celek Mladé Boleslavi. 


Z víkendového sportovního programu

Sobota

Špindlerův Mlýn: světové finále Red Bull Nordix – exhibiční závod ve skikrosu na běžkách (13:00).

Střelské Hoštice: MČR v krosu.

Praha: semifinále florbalové extraligy: Tatran - Chodov (13:00).

 

Neděle

Hranice: finále ČP házenkářů - odveta: Hranice – Jičín (10:30).

Praha: semifinále florbalové extraligy: Tatran - Chodov (14:45).

Ostrava: semifinále flrobalové extraligy: Vítkovice - Ml. Boleslav (17:15)

 Foto: Ladislav Adámek/Sportimage

líbil se ti článek?