Tomáš Slavata získal cenu Charitativní projekt roku 2012

Oficiální
Oficiální
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Pomáhá dětem z dětských domovů, pro které založil triatlonový seriál. A za svou snahu se úspěšný triatlonista Tomáš Slavata dočkal odměny – v soutěži Projektový manažer roku vyhrál v kategorii Charitativní projekt roku 2012.

Slavnostní udílení cen se uskutečnilo v úterý v pražském Centru současného umění DOX. Kromě zmíněného ocenění získal Slavata ještě další – od publika díky hlasování v rámci kategorie Cena sympatie.

„Když pronesli mé jméno a projekt, měl jsem oči plné slz a i přesto, že tento rok byl pro mne těžkým po všech směrech, přišel další důkaz, že jsem bojoval za správnou věc, byť mohla navenek působit jako bláznovství a naivní cíl,“ řekl Slavata po vyhlášení vítězů.

V řeči k porotě zdůraznil, že jeho projekty vycházejí z jednoduché ideje integrace a rovnocennosti. „Nezáleží na tom, odkud startujeme nebo jaký hendikep si neseme, ale že bojujeme a nevzdáváme se,“ podotkl Slavata ke své myšlence.

„V jednadvaceti letech jsem si do pěstounské péče vzal své dva synovce z dětského domova a snažil se jim vytvořit zázemí, dát jim lásku a pocit bezpečí. Snažil jsem se je dobře vychovat a naučit je, že je důležité plnit si svá přání a sny a hlavně bojovat za všech okolností, být dobrým a upřímným člověkem,“ uvedl.

foto: http://www.facebook.com/slavata

líbil se ti článek?