Tématem V. ročníku Symposia sportovní medicíny budou i Hry v Pchjongčchangu

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

V termínu 27.3. – 29. 3. 2017 se bude v prostorách Kongresového centra Jezerka konat pátý ročník Symposia sportovní medicíny pro lékaře, fyzioterapeuty, sportovce, studenty i trenéry. Akce se koná pod záštitou Českého olympijského výboru, České unie sportu a České lékařské společnosti JEP.

Na symposiu zazní přednášky od renomovaných českých i zahraničních lékařů včetně uznávaného fyzioterapeuta Pavla Koláře či šéflékaře české olympijské výpravy Jiřího Neumanna. Mezi řadou témat se budou probírat například ZOH v Pchjongčchangu (klimatické podmínky, časový posun), sportovní ortopedie, výživa, pitný režim nebo rehabilitace při poraněních.

„Symposium bude stejně jako každý rok multidisciplinární, což znamená, že se nebudeme bavit jenom o úzké skupině lékařských oborů. Jedná se obecně o výstavní akci, na niž se nám daří zvát špičky z oboru – loni to byl Klaus Steinbach, jenž hovořil o meldoniu. I letos jsme v kontaktu s řadou expertů ze zahraničí, vše je zatím v jednání,“ uvedl Jiří Neumann, jeden z organizátorů akce.

Z kapacitních důvodů se bude symposium nově konat v obci Ústupky na Chrudimsku, v hotelu Jezerka (více ZDE) je pro zájemce zajištěno i ubytování. „Můžu s čistým svědomím říct, že předchozí čtyři ročníky byly nesmírně obohacující. V současné době připravujeme program a kontaktujeme přednášející, zhruba tři týdny před akcí už budeme vědět všechny detaily i časový harmonogram,“ doplnil Jaroslav Větvička.

Podrobný program akce a časy jednotlivých přednášek najdete ZDE.

Přihlašovací formulář i další informace lze nalézt na webu www.sport-sympozium.cz.

líbil se ti článek?