Rychlý holky jsou ve finále, tyčkař Kudlička osmý

Londýn 2012
Londýn 2012
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Zuzana Hejnová s Denisou Rosolovou si už na čtyřstovce překážek finále vyzkoušely, Hejnová dokonce s medailovou chutí – a teď si společně s kolegyněmi Zuzanou Bergrovo a Jitkou Bartoničkovou dají „bezpřekážkové“ repete. Česká štafeta žen na 4x400 m totiž prošla do sobotního olympijského finále časem 3:26,20 minuty.

Kvalifikace byla dramatická, české kvarteto Rychlých holek totiž postoupilo vyloženě na hraně – pouhých 32 setin od vyřazení. „My jsme si řekly, kolik má každá z nás běžet, a sečetly časy, aby nám to vyšlo. Bylo to těsně,“ usmívala se majitelka bronzu Hejnová. „Ale na finále to musíme spočítat trochu líp,“ připojila se v dobré náladě Bergrová a naznačila, že kvarteto pomýšlí na zajímavé umístění.

Finále už má za sebou tyčkař Jan Kudlička a mezi světovou elitou mu patří osmé místo: překonal laťku ve výšce 565 centimetrů. „Škoda, že nevyšel první pokus na 575, tam to bylo hodně těsné,“ řekl český olympionik. Se svým umístěním byl spokojený. „Někomu se může zdát, že je to až osmé místo, ale za mnou zůstala spousta velkých jmen,“ prohlásil Kudlička.

Naopak české zastoupení scházelo ve finálovém závodě bikrosařek. Aneta HladíkováRomana Labounková se totiž mezi elitu nepropasírovaly a skončily po tříkolovém semifinále těsně za postupujícím kvartetem. Hladíková celkově obsadila desátou a Labounková jedenáctou pozici. „Ani nejsem zklamaná, závody jsem si moc užila,“ řekla Labounková.

Česká želízka se na olympijských sportovištích představí zejména dnes: oštěpařské finále čeká žhavého adepta na medaili Vítězslava Veselého a na trať horských kol vyrazí i Kateřina Nash.

líbil se ti článek?