Veřejnost se loučila s Jiřím Raškou

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

V pátek v podvečer se široká veřejnost ve Frenštátě pod Radhoštěm rozloučila se skokanskou legendou Jiřím Raškou, prvním majitelem zlaté olympijské medaile ze zimních her, který zemřel 20. ledna. Za Český olympijský výbor krátce promluvil jeho místopředseda František Dvořák.

„Jirkovi Raškovi se přišlo poklonit ohromné množství lidí, městský kinosál, kde se rozloučení konalo, byl zcelazaplněný. Pochopitelně nechyběli Raškovi sportovní vrstevníci, kterým dominovali „Remsa boys“ včetně samotného trenéra Remsy, Dukla Liberec vypravila do Frenštátu celý autobus,“ vrátil se ke včerejšímu pietnímu aktu Dvořák. Nescházeli ani skokané z jiných zemí.

Čestnou stráž u rakve s ostatky československého skokana, který ze zimních olympijských her 1968 přivezl zlatou a stříbrnou medaili, drželi nejprve jeho sportovnípřátelé, následně pak i nejmladší naděje skokanského sportu.

V zaplněném sále byla asi tisícovka lidí. „Raška je pro Frenštát legendou a tento pietní akt byl pro město ohromnou událostí. Ovlivnil tam generace lidí, chtějí po něm pojmenovat místní skokanský areál. Loučení bylo smutné, ale vedle slz z něj byla cítit i pozitivní síla jehoodkazu, který lidé přišli uctít,“ dodal místopředseda ČOV.

-ted-

líbil se ti článek?