Olympijská vesnice zavírá brány. František Dvořák stihl poslední návštěvu

Londýn 2012
Londýn 2012
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Poslední návštěvu olympijské vesnice v Londýně před červencovým nastěhováním sportovců mají za sebou zástupci Českého olympijského výboru. „Na 99,9 procenta se tam objevíme až na ostrém registračním mítinku v červenci,“ prohlásil šéf české výpravy František Dvořák.

Právě on byl minulé pondělí řešit poslední detaily týkající se vesnice. „Udělali jsme řadu rozhodnutí, například kde umístíme servis nebo kde bude zdravotní péče,“ přiblížil Dvořák hlavní náplň své londýnské návštěvy.

Ta byla až do léta ve vesnici tou vůbec poslední. „Teď byla de facto závěrečná možnost, protože vesnice teď bude uzavřena až do letního nastěhování se,“ řekl Dvořák. „Nejedná se ovšem o nějaké samoúčelné opatření, ale o ryze praktickou, technickou záležitost: pokoje byly zatím holé, organizátoři je nyní budou kompletně zařizovat,“ vysvětlil důvody, proč už zástupci výprav v následujících týdnech nebudou moct do vesnice.

S umístěním české výpravy je Dvořák spokojený. „S pořadateli jsme to dlouho ladili, přednesli jsme tři možnosti, kde bychom chtěli naši výpravu ubytovat a jedna z nich nám byla přidělena,“ upřesnil šéf české mise a zároveň místopředseda Českého olympijského výboru.

Londýnská olympijská vesnice podle něj drží standardy, na které jsou olympionici zvyklí z několika posledních her. „Opět se jedná o koncept zbrusu nového sídliště, z něhož se po skončení her stane sídliště pro běžné bydlení. V Londýně už jsou byty dokonce vesměs rozprodány,“ prohlásil.

Během své krátké pondělní návštěvy Londýna řešil kromě posledních detailů v olympijské vesnici také ubytování tzv. extra officials. „Jedná se o osoby, které nebudou členy oficiální výpravy, například o osobní trenéry, servismany a tak dále. Ty budeme moci ubytovat v Queen Mary University,“ upřesnil Dvořák.

Na příští pracovní cestu do Londýna se chystá v květnu. „Uskuteční se tam registrační mítink, kde se bude posuzovat stav získaných kvalifikačních míst,“ uvedl Dvořák. Ostrý registrační mítink – už s přístupem do plně vybavené olympijské vesnice – pak českou výpravu čeká 12. července.

-ted-

foto: london2012.com


líbil se ti článek?