Dovolená, trénink, aquatlon. Řecké prázdniny českých triatlonistek

Oficiální
Oficiální
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Žádné celodenní válení na pláži. Příjemná dovolená po olympiádě znamenala pro české triatlonistky Vendulu Frintovou a Radku Vodičkovou okolo tří až čtyř hodin tréninku denně. V řecké Niforeice na Peloponésu se pro zpestření zúčastnily i fun závodu v aquatlonu. A v cíli si nesmiřitelné soupeřky podaly s úsměvem ruce a dokonce připily vínem, věnovaným překvapenými hoteliéry.

„Prodloužila jsem si léto a mohla strávit týden v klidu s mamkou. Bylo to příjemné,“ říkala Vendula Frintová, patnáctá z her v Londýně. Také dvacátá pod pěti kruhy Radka Vodičková vyrazila s maminkou. „Po mistrovství republiky v Brně jsem měla týden volna a teď už se zase pomalu rozjíždím,“ usmívala se.

Plavání v teplém, průzračném moři bez vln. Anebo technika a rychlé úseky v hotelovém bazénu. Na kole se vydávaly po rovinách v okolí. A běhalo se po opuštěných asfaltkách mezi vinicemi a sady. Každá podle svého plánu. „Jen ti polodivocí psi někdy naháněli strach,“ posteskly si obě.

Frintová se vydala i na výlet do starořecké Olympie, dějiště tamějších her. „Pár dní po účasti na těch současných v Londýně to byl docela silný zážitek procházet se v místech, kde to všechno začalo,“ ocenila. V končící sezoně jim vyhovoval i klidný hotelový provoz. Přesto jedno dopoledne věnovaly závodu v aquatlonu. Nejprve odstartovaly své možné nástupce v hotelovém areálu. „Bylo to bezvadný, děti si to užily,“ hodnotili rodiče.

Pak obě doprovodily ty odrostlejší a dospělé přímo na trati. Plavalo se podél pobřeží asi 300 metrů v moři. Společně absolvovaly depo na kolonádě. Pak běžely po pláži s prudkým stoupáním do hotelových zahrad a finišem u bazénu, celkem asi dva kilometry.

Kdo vyhrál? Ani cílová fotografie to nerozhodla. A tak se obě usmály, podaly si ruku a pogratulovaly svému přemožiteli. Jedenáctiletá naděje Vojtěch Horák z Liberce jezdí pravidelně žákovský Český pohár a tady vzal souboj opravdu prestižně. „Třeba za ním půjdeme za čas pro podpis my,“ povídaly obě reprezentantky.

A jak hodnotí nově objevenou tréninkovou destinaci? „V určitém přípravném období by se tady natrénovat dalo. Pro hobíky určitě,“ říkala Frintová. „Mě jen mrzelo, že na poslední chvíli odřekl Petr Vabroušek, těšila jsem se, že s ním odjedu delší výpravy na kole. Ale i sama jsem se po vedlejších silnicích vydala asi na tři hodiny a šlo to,“ dodala Vodičková.

Frintovou čeká ještě poslední závod série mistrovství světa v Aucklandu. Vodičková po Evropském poháru pokračuje na australsko-asijskou túru až do Vánoc.

líbil se ti článek?