Proběhlo tradiční setkání olympioniků

Český klub olympioniků
Český klub olympioniků
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Tradiční setkání generací českých olympioniků proběhlo těsně před Velikonoci v Národním domě na Vinohradech. Nechyběli olympijští medailisté a legendy minulosti, ale dorazili také letošní olympionici z Pchjongčchangu.

Hosty vítali členové předsednictva Českého klubu olympioniků, který sdružuje závodnické a trenérské účastníky olympijských her, mezi nimi Oldřich a Pavel Svojanovští, Jiří Adam, Pavel Benc, Imrich Bugár, Aleš Depta, Jiří Čtvrtečka a další.

Aktivní generaci zastupovali skikrosařka Nikol Kučerová nebo tým sáňkařů z letošních zimních olympijských her. Přišel také zápasník Marek Švec, který loni převzal bronzovou olympijskou medaili z Pekingu, či další zástupci jeho generace olympioniků.

„Chtěl bych poděkovat Českému olympijskému výboru za nádherná setkání, která podporuje. Potkáme se, popovídáme a zavzpomínáme. Letos je na co vzpomínat. Před padesáti lety Jirka Raška získal zlatou olympijskou medaili. Nedávno jsem viděl film o vítězství hokejistů v Naganu, je to něco úžasného,“ řekl Oldřich Svojanovský, předseda Českého klubu olympioniků.

líbil se ti článek?