Více než 400 fotek, fejetony i výsledky. Kniha Pchjongčchang 2018 byla slavnostně pokřtěna

Pchjongčchang 2018
Pchjongčchang 2018
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Souhrn olympijských událostí na jednom místě. Taková je kniha PCHJONGČCHANG 2018, kterou ve čtvrtek v prostorách Michnova paláce v Praze slavnostně pokřtil Český olympijský výbor. Knihu vydává ČOV spolu s nakladatelstvím Mladá fronta a obsahuje fotografie Herberta Slavíka i Pavla Lebedy, fejetony Viliama Bucherta a doprovodné texty Michala Svobody.

„V minulých letech bývala kniha hodně faktografická, ale trochu jsme od toho upustili, protože výsledky a zpravodajství si mohou fanoušci najít na internetu. Nabízíme jim přidanou hodnotu v tom, že fotografie a fejetony vtáhnou čtenáře do děje a přinesou mu pravou atmosféru Her. V tom je kniha unikátní,“ řekl Jiří Kejval.

Knihu křtili i čeští sportovci bobista Dominik Dvořák a snowboardcrossařka Vendula Hopjáková, kteří se olympiády v Pchjogčchangu zúčastnili.

V knize je více než 400 fotografií, o fejetony se poprvé postaral redaktor Reflexu Viliam Buchert, jenž se dění v Asii věnuje. „Úplně jsem se vypsal, bylo to náročné. Věřím, že se kniha bude čtenářům líbit,“ uvedl.

„Olympiáda je vždy specifická, sportů je během jednoho dne mnoho. Fotek nafotíme za den tisíce a pak se z nich vybírá,“ doplnil Slavík. „Já jsem si užil focení na biatlonu v obrovském mrazu, jaký jsem ještě nezažil. Musel jsem fotit v tlustých rukavicích na snowboard a stejně mi byla zima,“ usmíval se Lebeda.

Kniha vychází v nákladu pět a půl tisíce kusů. Zakoupit ji lze například na webu kniha.cz.

líbil se ti článek?