Samková navštívila Olympijský festival. Přivezla medaili a dětem kreslila kníry

Pchjongčchang 2018
Pchjongčchang 2018
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Vzácná návštěva dorazila ve středu na Olympijský festival do Brna. Den po příletu z Pchjongčchangu se na brněnském výstavišti ukázala snowboardcrossařka Eva Samková i s bronzovou olympijskou medailí.

„V Koreji bylo super! Ale na festivalech v Brně a Ostravě je to lepší, protože tu je spousta dětí,“ smála se Samková, na jejíž autogramiádu se stála několik desítek metrů dlouhá fronta.

Předtím si na skateboardu vyzkoušela pumptrackovou dráhu, kam přišla mezi špalírem dobrovolníků. A kromě podpisů kreslila těm nejmenším fanouškům na obličej knírky. Tedy symbol, který ji provází od olympiády v Soči.

„Mám fofry, poslední dny byly docela nabité. Ale to k tomu patří,“ uvedla. „Včera jsem letěla byznysem, takže jsem se i trochu prospala. Dokonce jsem k ránu vstala na čtvrtfinále hokeje, ale to bylo neplánovaně!“

V Brně vystoupila také na hlavním pódiu a předala medaile nejlepším dětem ze základních škol. „Teď mám velkou chuť absolvovat další závody. Určitě větší než po Soči. Mám v sobě hodně pozitivní energie, těším se zase na prkno.“

Kromě Samkové navštívili brněnský festival i sáňkaři Matěj Kvíčala a Lukáš Brož, dva dny předtím dorazili do Brna a Ostravy krasobruslaři Martin Bidař s Annou Duškovou.

Od 9. února, kdy se festivaly návštěvníkům v obou městech otevřely, prošlo jejich branami už přes 160 tisíc návštěvníků. Přístupné jsou až do 25. února, kdy olympiáda v Pchjongčchangu končí.

Více informací o Olympijských festivalechnajdete na webu či Facebooku!

Foto: ČOV/Markéta Navrátilová

líbil se ti článek?