Na osmé konferenci Mosty přednášel i hokejista Igor Larionov

Trenéři
Trenéři
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Již poosmé uspořádala trenérsko-metodická sekce a Unie profesionálních trenérů Českého olympijského výboru mezinárodní konferenci pro profesionální trenéry s názvem Mosty, která se ve čtvrtek 7. prosince konala v Centru pohybové medicíny na pražském Chodově. Jejími tématy byly role lídrů v týmovém sportu, využití a potenciál hráčských statistik či X-faktor úspěchu. Hosty byli také hokejisté Patrik Eliáš či Igor Larionov z Ruska.

„Řekli jsme si, že chceme kultivovat trenérskou komunitu – tedy vzdělávat, inspirovat a spojovat. To jsou tři hlavní kameny, na kterých stavíme,“ řekl Michal Ježdík, předseda trenérsko-metodické sekce. „Dokázali jsme sjednotit trenéry z různých sportovních svazů pod jednu střechu, čímž jsme trefili bingo. Držíme se toho, že Mosty jsou naše výkladní skříň.“

Program konference byl rozdělen na několik bloků. V tom dopoledním hovořili o talentu a roli lídrů ve svých týmech fotbalista Jan Koller a hokejista Patrik Eliáš, odpoledne byl řeč o sportovních statistikách, řízení prestižní sportovní akademie Red Bull Salzburg a hlavním bodem programu bylo povídání s Igorem Larionovem, slavným ruským hokejovým útočníkem.

„To, že se sem přijely o své zkušenosti podělit osobnosti jako Patrik Eliáš nebo Igor Larionov, jenom dokazuje, jakou akce získala prestiž. I slavní lidé ze sportovního prostředí zjišťují, že se jedná o větší konferenci než třeba v Německu či Americe,“ doplnil Ježdík.

Mezi hosty v zaplněném sále nechyběli trenér fotbalové reprezentace do 21 let Vítězslav Lavička, šéftrenér hokejové mládeže v ostravské Porubě David Moravec či nejlepší házenkář světa roku 2010 Filip Jícha, který v říjnu letošního roku ukončil kariéru.

„Jsem strašně rád, že jsem tu dnes mohl být. V poslední době se snažím akce tohoto typu objíždět, čerpat zkušenosti a inspirovat se. Konference byla v tomto směru hodně obohacující,“ svěřil se Jícha.

Chválil také Patrik Eliáš, jeden z řečníků. „Byla to pro mě nová zkušenost, ještě nikdy jsem se před tolik odborníků nepostavil. Doufám, že se mi povedlo poskytnout trenérům pohled z druhé strany. Mám s čím porovnávat, neboť jsem v New Jersey zažil čtrnáct trenérů,“ svěřil se.

Kompletní fotogalerii z konference si můžete prohlédnout zde.

líbil se ti článek?