Hospodářská komora a ČOV zpropagují na ZOH český průmysl

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Hospodářská komora ČR navazuje na tradiční spolupráci s českým sportem a uzavřela strategické memorandum s Českým olympijským výborem o vzájemné pomoci. Cílem memoranda je intenzivní spolupráce, podpora sportu a propagace olympijských sportovních disciplín směrem k podnikatelské veřejnosti. Hospodářská komora pomůže s hledáním českých exportních firem a zprostředkováním jejich prezentace v Českém domě v rámci zimních olympijských her v korejském Pchjongčchangu v roce 2018.

„Toto memorandum je signálem, že Hospodářská komora vedle řady kulturních akcí plně podporuje také sport. Považuji to za logické gesto i vzhledem k blížícím se zimním olympijským hrám v korejském Pchjončchangu, jsme připraveni olympijský výbor maximálně podpořit a částečně tak přispět k úspěchům českého sportu,“ řekl k podpisu dohody prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý. Hospodářská komora se mimo jiné zavazuje, že bude aktivity Českého olympijského výboru podporovat v rámci své široké členské základny, která čítá na 15 tisíc velkých, středních i malých firem a živnostníků. Vzniká tak jedinečný prostor pro potenciální podporu sportu ze strany začleněných podniků a firem.

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval ocenil, že české firmy se budou podílet na propagaci České republiky v Českém domě, který v Koreji bude místem oslav úspěchů a setkávání všech českých sportovců na ZOH. „Spojili jsme síly a v zahraničí budeme prezentovat při sportu nejenom Českou republiku, ale také český průmysl,“ řekl Kejval.

líbil se ti článek?