Světové hry aneb Jak můžete sledovat české sportovce v akci

Světové hry 2017
Světové hry 2017
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Czech team, to nejsou jen čeští olympionici. Patří do něj i sportovci, kteří se na olympijské hry dostat nemůžou. Talent ani píle jim rozhodně nechybějí, jen se jejich sporty či disciplíny do programu olympijských her nevejdou. A tak jsou tu Světové hry, kterým se neoficiálně mezi sportovci přezdívá olympiáda neolympijských sportů.

Světové hry bude od 20. do 30. července hostit polská Vratislav. Výprava pod hlavičkou Českého olympijského týmu čítá 65 reprezentantů. „Rádi bychom, aby se všichni členové výpravy cítili součástí týmu. Být členem Czech Teamu je přáním každého sportovce a my jim to umožníme. Pokusíme se všem vytvořit ty nejlepší možné „olympijské“ podmínky, aby měli co největší šanci na medaili,“ řekl místopředseda ČOV Filip Šuman, zodpovědný za Světové hry. Šéfem mise je Martin Doktor, který je vedoucím výprav i na olympijských hrách.

V České televizi každý den

Světové hry nabídnou populární sporty jako třeba florbal, ale i odvětví, o kterých dost možná ani netušíte. A vy je můžete sledovat třeba prostřednictvím České televize. Každý den nabídne shrnutí událostí v podvečerním čase a také v nočních hodinách od půlnoci do půl jedné na kanále ČT Sport. Živě budete moct sledovat duely českých florbalistů nebo taneční disciplíny. Největší české úspěchy pak uvidíte i prostřednictvím sportovních zpráv na ČT Sport a Branek, bodů, vteřin na ČT1 a ČT24.

Více než tři tisícovky sportovců

Na místě také bude zpravodaj Radiožurnálu, který dodá aktuální zpravodajství do rozhlasového vysílání. V závěru her přijedou i zástupci tištěných českých médií a webů (Právo, sport.cz, Deník a ČTK). Přenosy ze Světových her je možné sledovat ještě na Olympic channel. Ty nejlepší informace, fotografie a videa ze zápolení českých sportovců chystáme na Facebook, InstagramYoutube Český olympijský tým či speciálním webu ČOV.

Ve Vratislavi se bude soutěžit v 56 disciplínách 27 sportů a zúčastní se více než tři tisícovky sportovců ze 114 zemí světa. Půjde o desátý ročník, Světové hry se konají jednou za čtyři roky.

A jsou to bitvy...

líbil se ti článek?