Na celodenní konferenci Mosty hovořil Dominik Hašek i experti ze zahraničí

Trenéři
Trenéři
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Klíčový faktor úspěchu, rozvoj týmu a jeho kultura nebo identita ženského sportu. I taková byla témata sedmé konference s názvem MOSTY, kterou v pondělí 15. května v Praze uspořádala Trenérsko-metodická sekce a Unie profesionálních trenérů Českého olympijského výboru.

„Těší mě, že se trenéři naučili navzájem se inspirovat. Mluvili tu lidi, kteří mají respekt a svými názory a zkušenostmi pomáhají měnit kulturu v našem prostředí. Lidé jsou ochotní se vzdělávat, jen se jim to musí připravit, předložit a zkoordinovat,“ uvedl Zdeněk Haník, místopředseda ČOV a člen předsednictva Unie profesionálních trenérů.

Program konference byl poprvé celodenní a jejími hosty nebyli jen lidé ze sportovního prostředí. V dopoledním bloku mluvili o koučování a rozvoji týmu vedle hokejového trenéra Vladimíra Vůjtka i úspěšný developer Omar Koleiat a bezpečnostní poradce Andor Šándor.

„Když máte kolem sebe nadané lidi, tak vás to nutí na sobě pracovat. Společně můžete dokázat velké věci. Pokud naopak vaši parťáci motivaci nemají, je potřeba se s nimi rozloučit. Ale je důležité, aby věděli, že s nimi hrajete fér,“ řekl Šándor.

O faktoru X poté ve svém bloku hovořil bývalý hokejový brankář a držitel olympijského zlata Dominik Hašek. „Každý sportovec by měl své nadání rozvíjet, postupně se tím stává vítězným typem.“

Na odpolední části konference si vzal slovo Anrijs Brencas, člen výkonného výboru Evropské házenkářské federace, jenž posluchačům přiblížil práci se statistikami a použití moderních technologií.

Mezi tématy byl i ženský sport, konkrétně blok s názvem: Potřebují ženy ke sportu muže? O své názory se podělili trenéři basketbalu Lubor Blažek a Natálie Hejková i lyžařka Šárka Strachová.

Program uzavřely přednášky fyzioterapeuta Pavla Koláře o gnostických funkcích a Fina Marka Yrjövuoriho. Kondiční kouč mužstva Los Angeles Lakers z NBA přiblížil, jak kontrolovat pohyb sportovce.

„Znovu se nám podařilo naplnit celý sál, což je pro nás skvělá zpětná vazba. Jsou tu produkty, které trenérům chutnají natolik, že přijde tři sta lidí,“ pochvaloval si Haník.

líbil se ti článek?