Na tradiční ples olympioniků zavítaly legendy i současní reprezentanti

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Přestože se zotavuje ze závažného zranění, ani letos nechyběla legendární oštěpařka Dana Zátopková na tradičním Plese Českého klubu olympioniků. Olympijská vítězka z Helsinek 1952 si poslechla svou oblíbenou cimbálovou muziku. Vedle dalších legend a olympijských medailistů minulosti zavítali do Národního domu na Vinohradech také zástupci současných olympioniků, mezi nimi například atletka Denisa Rosolová či stolní tenistka Iveta Vacenovská.

„Tohle je můj první ples olympioniků, protože poprvé nejsem na soustředění,“ líčila Rosolová, jež se zotavuje ze zranění na nedávném halovém mistrovství Evropy. „Těšila jsem se, že tu poznám sportovce z jiné věkové kategorie, se kterými jsem se nemohla setkávat.“

Na plese nechyběli členové předsednictva Českého klubu olympioniků, mezi nimi Oldřich Svojanovský, Jiří Adam, Pavel Benc, Imrich Bugár, Aleš Depta, Jiří Čtvrtečka, Jiří Daler, Martin Doktor, Karel Engel, Ivan Satrapa nebo Pavel Svojanovský, kteří vítali další hosty. „Chtěl bych poděkovat Českému olympijskému výboru, že nám umožňuje tato setkání, protože nás nabíjejí a každé nám něco přináší,“ řekl dvojnásobný olympijský medailista ve veslování Oldřich Svojanovský, předseda Českého klubu olympioniků. Moderní pětibojař Jiří Adam, stříbrný ze závodu družstev v Montrealu 1976, přidával: „Je to nádhera, když se takhle sejdeme, těším se na to každý rok.“

Na plese se potkávají sportovní legendy všech generací, každý rok však přibývá víc a víc zástupců posledních týmů českých olympioniků. Letos na setkání nechyběli vedle Denisy Rosolové například skokan na lyžích Jan Mazoch, střelkyně Lenka Marušková, basketbalistky Hana HorákováIlona Burgrová nebo stolní tenistky Iveta VacenovskáDana Čechová.

„Být v Českém klubu olympioniků znamená být ve společnosti sportovců, kteří se dostali na olympijské hry. Pro každého olympionika by mělo být úplně přirozené, že se do klubu přihlásí. Je to společenství skvělých lidí, kteří pro náš olympijský výbor i naši zemi něco udělali,“ řekl Martin Doktor, dvojnásobný olympijský vítěz v rychlostní kanoistice a sportovní ředitel Českého olympijského výboru.

líbil se ti článek?