Prohlášení ČOV k neúčasti hokejistů z NHL na olympijských hrách v Pchjongčchangu

Pchjongčchang 2018
Pchjongčchang 2018
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Zámořská hokejová liga NHL v pondělí oznámila, že poprvé od Nagana 1998 se olympijského turnaje nezúčastní její hráči. „Ze sportovního pohledu by samozřejmě bylo ideální, aby na olympijských hrách startovali ti nejlepší hokejisté na světě. Ale neúčast hráčů z NHL nijak nesníží ambice našeho týmu na dobré umístění. V Evropě máme skvělé hokejisty. Šanci také dostane víc nadějných a mladých hráčů,“ uvedl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru.

Podle sportovního ředitele ČOV Martina Doktora ztratí jednotlivé týmy možnost sestavit nejlepší možný kádr hráčů. „Olympijský turnaj bude i tak kvalitní. Ale není dobře, že o šanci startovat na olympijských hrách přijdou hokejisté, kteří by o to přitom stáli,“ řekl Doktor.

Podle předsedy ČOV Jiřího Kejvala vnímají Evropané olympijské hry jako největší hokejový turnaj. „Jsem přesvědčený o tom, že účast hráčů z NHL nemá vliv na to, kolik lidí v Česku bude hokej sledovat a fandit hokejistům. Pro fanoušky bude turnaj ještě atraktivnější o to, že budou mít blíž k účastníkům z extraligy.“

líbil se ti článek?